Renate

Renate

Ik ken Renate al jaren. Ze is een ambitieuze vrouw met een fantastische veelzijdige carrière. Renate weet van aanpakken, staat voor haar zaak, is zelfstandig en heeft in haar loopbaan een schat aan ervaring opgebouwd. Ze begon als reisleidster en zorgde ervoor dat mensen een fantastische vakantie hadden. Toen ze meer vastigheid wilde, kwam ze terug naar Nederland om te werken.

Vanuit haar werk en door haar sociale persoonlijkheid heeft Renate een groot netwerk opgebouwd. En toch; ze is al flink wat tijd op zoek naar een leuke, vaste baan. En dat valt niet mee als je al wat ouder wordt. Door de doorgeslagen flexibilisering van de arbeidsmarkt hopt Renate, met al haar ervaring en talenten, de laatste jaren van tijdelijk contract naar tijdelijk contract.

Renate maakt daar het beste van, ze is niet thuis op de bank gaan zitten. In haar zoektocht naar een baan kwam ze meerdere mensen in het zelfde schuitje tegen: van secretaresse tot projectleider en van manager tot bouwvakker. “Samen sta je sterk”, dacht Renate en ze organiseerde een koffiegroepje van mensen die op zoek zijn naar werk.

Samen thee en koffie drinken werkt fantastisch: je komt tot nieuwe ideeën, je kunt samen netwerkbijeenkomsten bijwonen en als groep ken je altijd wel iemand bij een potentiële nieuwe werkgever. Door te verbinden, kom je verder. Op deze manier hebben een aantal mensen al een baan gevonden. Het helpt om successen te delen! Tevens breekt het de week, blijf je in een ritme en stimuleert het je zelfvertrouwen.

Renate gaat door! Ondanks het feit dat het financieel zonder baan zwaar is, helpt ze andere mensen onbaatzuchtig vooruit – zowel sociaal als in hun zoektocht naar een baan.
Precies daarom is Renate voor mij een held! En daarom strijd ik voor een Nederland waarin elk talent telt.

Richard van de Burgt