Martha

Martha

Je hoort vaak: de jeugd heeft de toekomst. Dat is natuurlijk ook zo. Jonge mensen leren nieuwe dingen en pikken de nieuwste technologie snel op. Dit is mooi voor hen en goed voor ons allemaal.

Het is belangrijk dat kids op jonge leeftijd spelenderwijs al leren om samen te werken, elkaars verschillen te waarderen en hun eigen talent te herkennen. Dat draagt bij aan hun geluk en geeft ze een goede start in onze samenleving. Martha speelt daar een belangrijke rol in.

Ik ken Martha als een vrouw die bruist van de energie en positiviteit. Ze heeft het talent en de drive om kinderen een eerlijke en goede start te geven. Dat staat haar op het lijf geschreven. Martha is teamleidster bij drie peuterspeelzalen in Geldrop. Ze heeft van haar talent haar werk gemaakt. In een veilige omgeving bereidt ze kinderen spelenderwijs en laagdrempelig voor op de basisschool. De peuters verbeteren hun sociale vaardigheden en ontwikkelen onder andere hun creativiteit, taal, motoriek.

Martha zelf zegt daar over: “Ik werk nu 25 jaar als peuterspeelzaalleidster en ga met heel veel plezier naar mijn werk omdat elk kind uniek is, is ook elke dag weer een nieuwe uitdaging voor mij. Het is mooi om te zien hoe elk kind zijn plekje vindt in de groep en wat ik vooral belangrijk vindt dat de ouders je het vertrouwen geven om partner te laten zijn in de opvoeding van hun kind. Dat is het mooie van dit beroep: geen kind en geen ouder is hetzelfde en daarom moet je als leidster zeer flexibel zijn en een groot inlevingsvermogen hebben en een luisterend oor wordt ook zeer gewaardeerd”.

Als PvdA’er vind Ik het belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd leren om hun talent te ontwikkelen. Ieder kind moet daarvoor de ruimte krijgen, ongeacht achtergrond en of de ouders rijk of arm zijn. Martha en al haar collega’s in Nederland zorgen voor die eerlijke kansen en de ontwikkeling van talenten bij elk kind.

Daarom is Martha voor mij een held!

Richard van de Burgt