Hilke

Hilke

Ik val maar met de deur in huis. Hilke is een echte heldin en ze verdient je steun. Teken daarom deze petitie:

https://iladsvoorlyme.petities.nl

Wil je meer weten? Hieronder leg ik uit waarom Hilke een held is.

Hilke is een jonge moeder van twee kinderen. Ze is gelukkig getrouwd met haar grote jeugdliefde, die een drukke baan heeft. Op het eerste gezicht een jong gezin dat het geluk toelacht. Toch is geluk voor dit gezin niet vanzelfsprekend. Hilke heeft namelijk de chronische vorm van de ziekte van Lyme. Dat betekent nogal wat.

Jaren geleden ging Hilke naar de dokter omdat ze zich moe voelde. Op dat moment is niet de juiste diagnose gesteld. Het gevolg is dat de ziekte van Lyme voor een lange tijd alle ruimte kreeg. Nu heeft Hilke deze ziekte chronisch, terwijl een simpele antibioticakuur dit had kunnen voorkomen. Zo zijn er tienduizenden mensen in Nederland.

Lyme is een sluimerende ziekte die je niet licht moet opnemen. Er overlijden jonge mensen aan. De ziekte sloopt je fysiek en mentaal. In Nederland komen mensen ook financieel in de problemen, omdat een goede behandelmethode niet wordt erkend.

Ook Hilke heeft het zwaar. Maar toch gaat ze niet bij de pakken neerzitten. Als je bij haar op de koffie bent, wordt je met warmte ontvangen. Ze blijft positief en geniet van haar gezin. Daarnaast zet ze zich in voor de strijd tegen Lyme. Ze zorgt voor bewustzijn in haar omgeving, dat is een missie voor haar. Dokters in Nederland zijn zich nog onvoldoende bewust van de ziekte. Verder zijn er internationaal bewezen behandelingsmethoden tegen Lyme, die in Nederland nog niet worden erkend. Dit moet veranderen om nog meer slachtoffers te voorkomen.

Hilke is voor mij een held! Ondanks haar dagelijkse strijd zet ze zich in voor anderen. Dat verdient bewondering en steun van ons allemaal. Wil je haar helpen; teken dan sowieso de petitie waarin de Tweede Kamer wordt opgeroepen tot een debat over Lyme. Er zijn 40.000 handtekeningen nodig. En steun de campagne waar Hilke zich voor inzet: www.lymeepidimie.nl. Deze richt zich op het maken van een documentaire en goede online informatie voor betere bewustzijn van de ziekte van Lyme.

Richard van de Burgt

Wil je meer weten over de ziekte, kijk dan deze uitzending: Zorg.nu fragment.