Waarom ik me verkiesbaar stel voor de Tweede Kamer

Waarom ik me verkiesbaar stel voor de Tweede Kamer

Van jongs af aan ben ik een sociaaldemocraat. Ik geloof namelijk sterk dat het bieden van eerlijke kansen aan iedereen het beste uit mensen haalt. Ik kom zelf uit een gezin waar we het niet breed hadden. Dankzij het beleid van onze partij heb ik kunnen studeren en mezelf kunnen ontwikkelen tot wie ik ben. Ik vind dat de toekomst van ons land het best in de handen van de PvdA kan worden gelegd.

Graag draag ik mijn steentje bij en bouw ik mee aan de toekomst van Nederland, waarbij het gaat om mensen en de lange termijn, niet om het (snelle) geld en de waan van de dag. Er liggen vele uitdagingen, maar die ga ik niet uit de weg. Ik wil meewerken om als PvdA-kamerlid het tij te keren en de individualisering van onze maatschappij terug te dringen. Ik geloof in verbondenheid en het talent van ieder mens. In die combinatie zie ik de sleutel tot een betere samenleving. Daarbij hoort een landelijk beleid dat elk talent waardeert en zorgt voor perspectief. Kortom, een beleid dat is gestoeld op sociaaldemocratische kernwaarden.

Wat heb ik te bieden, naast mijn ‘rode’ kijk op de wereld? Ik ben een geboren Brabander en woon al een flink aantal jaren met mijn vriend in Geldrop. Ik heb technische bedrijfskunde gestudeerd aan de Technische Universiteit Eindhoven, waar ik cum laude afstudeerde. Ik ben een doorzetter met een krachtig analytisch vermogen. Daarnaast kan ik me sterk inleven in andere mensen. Ik leer snel en ben een bruggenbouwer die verschillende mensen verbindt tot een sterk team. Ik krijg mensen in beweging. Mensen zien mij als iemand die met beide benen op de grond staat.

Ik ken de PvdA erg goed. Ik ben nu ruim zes jaar fractievoorzitter in Geldrop-Mierlo. Met mij aan het roer heeft onze lokale partij de afgelopen periode successen geboekt in het sociale domein en op het gebied van werk. Ondanks het feit dat we een zeer kleine oppositiepartij zijn in de raad, zijn we als PvdA er uitermate goed in geslaagd om zichtbaar te zijn. Op landelijk en Europees niveau heb ik me binnen de PvdA en PES ingezet op het gebied van de LHBTI emancipatie. Zo heb ik het Europese Rainbow Rose netwerk succesvol nieuw leven ingeblazen. In 2017 was ik kandidaat Tweede Kamerlid. Op dit moment ben ik lid van de PES congres commissie van onze partij. In die rol heb ik de taak op me genomen om een brug te slaan tussen Europese en lokale politiek. Het verbinden van mensen is iets wat ik graag doe.

Inhoudelijk ligt mijn interesse met name op het gebied van arbeid en economie. Een stevig en verbonden beleid op dit terrein is van belang voor Nederland. Het succes van Brainport Eindhoven is daarvan een goed voorbeeld. Daarnaast liggen mijn interesses bij Europa en de wereld, LHBTI emancipatie en duurzaamheid. Mijn speerpunt zou zijn; het leggen van verbinding in de maatschappij. Tegenwoordig is er teveel wij/zij denken, waardoor mensen niet meer naar elkaar luisteren en de samenleving uit elkaar drijft. Ik heb concrete ideeën om daar wat aan te doen.

 

Met vriendelijke groet,

Richard van de Burgt


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *