Na ruim 2 jaar is het zover; Geldrop-Mierlo heeft een jongerenraad! ๐Ÿ‘๐Ÿผ

Na ruim 2 jaar is het zover; Geldrop-Mierlo heeft een jongerenraad! ๐Ÿ‘๐Ÿผ

Het heeft best even geduurd, maar hij is er; de jongerenraad van Geldrop-Mierlo. Als PvdA zijn we enorm blij en trots dat het gelukt is om dit idee in Geldrop-Mierlo van de grond te krijgen. Het is namelijk al ruim twee jaar geleden dat de PvdA op 1 februari 2016 een discussie organiseerde in de gemeenteraad over het opzetten van een jongerenraad.

Fractievoorzitter Richard van de Burgt gaf tijdens de aftrap van de discussie de reden om tot dit initiatief te komen: โ€œWe vinden het belangrijk dat politiek dichter bij de mensen komt. Het vertrouwen in de politiek is laag en discussies verlopen vaak oppervlakkig.ย  We willen ons steentje bijdragen om ervoor te zorgen dat we weer meer naar elkaar luisteren en minder roeptoeteren. De sleutel is wat ons betreft de jeugdโ€.

De PvdA had een aantal mensen uitgenodigd om met de raad van Geldrop-Mierlo in gesprek te gaan over het betrekken van de jeugd bij politiek door middel van een jongerenraad; leerlingen van het Strabrecht college, Jordy Sweep als ex-jeugdvertegenwoordiger bij de VN, Shirodj Raghoenath die de jongerenraad in Kaatsheuvel mede oprichtte en Denise Puijk van de Nationale Jeugdraad (NJR).

Verantwoordelijk wethouder Verdouw gaf in de discussie aan dat er al heel veel gebeurt in de Veranderlabs die de gemeente voor jongeren organiseert. Echter; alle partijen in de gemeenteraad wilden dat er meer ging gebeuren om jongeren te betrekken bij de politiek. Het college van Burgemeester en Wethouders kreeg dan ook de opdracht om dit verder uit te werken en met een voorstel te komen.

Lange tijd gebeurde er niets, er kwam geen voorstel. GroenLinks, D66 en PvdA werden ongeduldig en plaatsten het onderwerp op 17 januari 2017 nogmaals op de agenda. Dit werkte; er kwam actie in de tent.

De jongerenraad is nu een feit. Een fantastisch team van leergierige en gedreven jongeren is getraind en officieel geรฏnstalleerd. Als PvdA fractie kijken we uit naar de samenwerking. We wensen Pascaal, Hicham, Emma, Stefan, Bob, Merel & Merel, Yara, Anna Julia, Olivier, Bas en Rochelle samen veel succes en plezier in hun nieuwe rol! En hebben jullie vragen, laat het ons weten.

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *